ADVERTISEMENT


HEADLINES :
350 atlet sertai Sukan Kementerian Pembangunan Infrastruktur
Published on: Sunday, July 21, 2019
By: GL Oh

KOTA KINABALU: Kira-kira 350 atlet akan mengambil bahagian dalam Sukan Kementerian Pembangunan Infrastruktur yang akan diadakan selama tiga bulan, bermula dengan pertandingan ping pong di dewan serba guna Kementerian di sini di Sembulan, selepas majlis pembukaan pada Sabtu.

Lima sukan akan diadakan dengan futsal akan menyusul pada 27 Julai, seterusnya tenpin boling pada 3 Ogos, disusuli bola tampar (7 September), badminton (28 September) dan karnival penutupan pada 19 Oktober.

Menteri Pembangunan Infrastruktur, Datuk Peter Anthony, yang menyempurnakan majlis itu, gembira dengan penganjuran sukan itu selepas empat tahun tidak diadakan.

“Saya gembira kita dapat menganjurkan sukan ini yang akan disertai kakitangan kementerian serta dari semua jabatan dan agensi.

“Saya perlu mengucapkan terima kasih kepada pengerusi penganjur dan kakitangan kementerian atas usaha dan komitmen mereka untuk mengadakan acara sukan ini dan juga kepada semua jabatan dan agensi atas sokongan mereka, dan saya berharap ia akan diteruskan pada tahun-tahun akand atang,” katanya dalam ucapannya.

Beliau juga menegaskan bahawa objektif pertandingan itu bukan tentang memenanginya.

“Objektif penyertaan bukan sekadar memenangi sukan itu dan membawa pulang beberapa gelaran keseluruhan. Ini sebenarnya satu platform untuk memupuk semangat kesukanan dan hubungan dalam kalangan kakitangan.

“Kita semua sedar budaya bersukan dan gaya hidup sihat adalah cara untuk meningkatkan kualiti kesihatan kita dan untuk meningkatkan produktiviti kita.

“Saya berharap persediaan proaktif yang diambil oleh setiap pasukan untuk pertandingan itu dapat digunakan di pejabat untuk membolehkan kita mencapai objektif jabatan dan agensi masing-masing,” tambahnya.

Turut hadir ialah pembantu Menteri Pembangunan Infrastruktur, Datuk Hj Abd Muis Picho, setiausaha tetap, Dr Ismail S. Charles, timbalan setiausaha tetap Norlijah Hj Danin dan pegawai tertinggi lain. ADVERTISEMENT


Other News
Advertisement 


Follow Us  
Follow us on            

Berita Popular