HEADLINES :
Kanak-kanak maut jatuh dari tingkat lima bangunan
Published on: Tuesday, December 03, 2019
By: Sherell Jeffrey
Text Size:

Kota Kinabalu: Seorang kanak-kanak berusia satu tahun tujuh bulan meninggal dunia akibat kecederaan yang dialaminya selepas jatuh dari jurang lantai di tingkat lima sebuah bangunan di Bundusan, Penampang, Ahad lepas.

Bagaimanapun, ahli keluarga mangsa terkejut apabila mendapat tahu dari media Cina yang menunjukkan seolah-olah ibu kanak-kanak itu membiarkan anak-anaknya melakukan apa yang mereka suka dan itulah yang membawa kepada tragedi itu.

Hakikatnya, ibu kanak-kanak itu berada di belakang, membuat rakaman video dua anaknya (mangsa dan kakaknya yang berusia tiga tahun) ketika mereka berlari ke hujung jambatan.

Bapa saudara kanak-kanak itu, Roger Chow, yang datang ke pejabat Harian Ekspres di sini, pada Isnin, berkata mereka terkejut kerana laporan polis yang diberikan kepada media berbeza maksudnya daripada laporan yang dibuat.

Ibu kanak-kanak itu, katanya, tidak bertanggungjawab seperti yang disyorkan dan bahawa dia hanya merakam video anak-anaknya yang berada hanya di hadapannya.

“Kami sangat terkejut bagaimana laporan polis itu berbeza,” katanya.

Sementara itu, Chow turut memberikan laporan polis sebenar yang dibuat oleh ibu kanak-kanak itu yang menyatakan bahawa dia merakamkan video aksi anak-anaknya di hadapannya apabila salah seorang daripada mereka tiba-tiba jatuh dari tingkat kelima ke tingkat bawah.

Beliau berkata jenazah anaknya akan diterbangkan ke Batu Pahat, Johor untuk dikebumikan, hari ini.


ADVERTISEMENT


Other News
Advertisement 


Follow Us  
Follow us on            

Berita Popular