HEADLINES :
Dua didakwa gagal tunjuk kad pengenalan
Published on: Friday, February 14, 2020
Text Size:

KOTA KINABALU: Dua lelaki didakwa di Mahkamah Majistret di sini pada Khamis kerana gagal menunjukkan dokumen pengenalan mereka.

Md Sadi Mohd Harun dan Mohd Rafi Abdul Mudin mengaku bersalah secara berasingan di hadapan Majistret Stephanie Sherron Abbie kerana melakukan kesalahan itu.

Sadi melakukan kesalahan itu pukul 2.45 pagi pada 3 Februari di sebuah premis di Segama manakala Rafi pukul 2.45 pagi pada 2 Februari di hadapan Bank BSN di Jalan Gaya.

Sadi memberitahu dia mempunyai kad pengenalan dan mendakwa dokumennya hilang dan tidak membuat laporan polis mengenainya.

Mahkamah menangguhkan kepada 27 Februari untuk kes Sadi dan 4 Mac untuk kes Rafi sementara menunggu pengesahan daripada Jabatan Pendaftaran Negara mengenai dokumen mereka.

Kedua-dua Sadi dan Rafi diperintah direman lanjut sementara menunggu tarikh sebutan. Mereka setiap seorang didakwa di bawah Seksyen 25(1)(n) Peraturan Pendaftaran Negara yang membawa hukuman penjara sehingga tiga tahun atau denda sehingga RM20,000 atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Mereka tidak diwakili. – Jo Ann Mool

 ADVERTISEMENT


Other News
Advertisement 


Follow Us  
Follow us on            

Berita Popular