HEADLINES :
Justin turunkan pemain senior
Published on: Monday, February 24, 2020
By: GL Oh
Text Size:

KOTA KINABALU: Justin Ganai dijangka akan menurunkan pemain senior untuk Skuad Bawah-21 negeri apabila mereka mencari kemenangan permulaan musim menentang Melaka dalam aksi Kumpulan B di Stadium Likas jam 4.15 petang ini.

Pasukan dibenarkan untuk mendaftarkan lima pemain dari pasukan senior musim ini tetapi hanya tiga boleh bermain dalam satu perlawanan.

Menurut beliau, mereka mempunyai khidmat Mazlan Yahya, Shahrizam Sahar, Hamran Peter, Sabri Sahar dan Mohd Syukri Baharun pada ketika ini.

“Kami diperkuatkan oleh kehadiran pemain senior ini tetapi kami mungkin terpaksa mengetepikan Shahrizam kerana dia belum pulih daripada kecederaan lutut.

“Peraturan baharu itu sangat berguna bagi saya dalam perlawanan pembukaan ini kerana kita akan kehilangan dua penjaring terbanyak Mohd Hizaz Lokman dan Muhd Faqhrurazi Ahmad, serta pemain pertahanan Abd Hanafie Tokyo Abd Hasim yang mengalami kecederaan semasa perlawanan persahabatan pra musim di Labuan dan Sipitang.

“Hizaz mengalami luka pada mata kiri sementara Faqhrurazi mengalami masalah belakang dan Hanafie mengalami kecederaan lutut.

“Hizaz dan Faqhrurazi akan tersedia dalam perlawanan kami yang seterusnya menentang Kuala Lumpur pada 2 Mac, tetapi Hanafie dijangka akan terlepas sekurang-kurangnya dua perlawanan pembukaan,” katanya. 

Dengan ketiadaan mereka, beliau berharap dapat memulakan perlawanan dengan Mazlan, Sabri dan Syukri.

“Permulaan musim adalah penting, dan kami akan keluar ke sana dan cuba bermula dengan keputusan positif terutamanya dengan kelebihan di laman sendiri. 

“Kami berazam untuk melakukan segalanya untuk menang dan saya mungkin akan menurunkan Mazlan di bahagian serangan bergandingan dengan Sabri. Walaupun Sabri biasanya bermain di bahagian tengah tetapi saya fikir dia mampu menerajui jentera serangan kami dalam perlawanan ini, sementara Syukri akan bermain di tengah bersama Mohd Naaim Firdaus Stibin dengan Mohamad Shahrizan Saidin di kanan dan Nard Cylasto Christopher di bahagian kiri.

“Pertahanan akan membariskan Gerald Gadit, Muhd Rozaily Akmad, Mohd Izzat Aziz dan Fyellonarllye Mcaxora Jappri dengan Joslan Aping di pintu gol,” tambahnya.


ADVERTISEMENT


Other News
Advertisement 


Follow Us  
Follow us on            

Berita Popular