HEADLINES :
Masyarakat Kunak digesa patuhi PKP
Published on: Friday, April 03, 2020
By: Ibrahim Tabir
Text Size:


Gambar Hiasan (Bernama)
KUNAK: Masyarakat di sini digesa supaya mematuhi arahan pihak berkuasa sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang telah memasuki fasa kedua dan akan tamat pada 14 April.

Sebagai tambahan, ibu bapa seharusnya perlu lebih tegas memantau pergerakan anak-anak mereka, terutamanya remaja dan memastikan mereka tidak melepak di tempat awam sama ada di pekan atau kampung kerana tindakan tegas akan diambil.

Ketua Polis Daerah Baharin Md Tahir berkata masyarakat seperti yang diperhatikan dalam fasa pertama PKP telah bekerjasama dan mematuhinya dengan baik.

“Polis di sini telah memantau pergerakan komuniti sepanjang masa dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada setiap mereka kerana mematuhi PKP,” katanya kepada Harian Ekspres, Khamis.

Polis akan terus memantau semua kawasan di dalam daerah termasuk bandar dan desa untuk memastikan masyarakat mematuhi peraturan PKP yang telah dikeluarkan.

“Ini adalah masa yang sangat penting bagi kita semua, jadi saya menggesa semua orang untuk tinggal di rumah dan mematuhi arahan yang diberikan,” katanya.

Setakat 1 April, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) melaporkan terdapat tujuh kes positif Covid-19 dilaporkan di daerah Kunak.

 


ADVERTISEMENT


Other News
Advertisement 


Follow Us  
Follow us on            

Berita Popular