HEADLINES :
Tukang masak didakwa rogol nenek
Published on: Wednesday, October 21, 2020
By: Bernama
Text Size:


Gambar: Pixabay.com
KAJANG: Seorang tukang masak restoran makanan segera  didakwa di Mahkamah Sesyen di sini pada Selasa atas pertuduhan merogol jirannya yang juga nenek kepada 20 cucu, minggu lepas. 

Bagaimanapun, lelaki yang berumur 29 tahun itu mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Mohd Kafli Che Ali. 

Lelaki itu didakwa merogol wanita berumur 57 tahun berkenaan di satu unit di sebuah pangsapuri di Semenyih, antara 2 hingga 2.40 petang, 15 Oktober lalu. 

Pertuduhan itu dikemukakan mengikut Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan sebat, jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya Norhana Sahat tidak menawarkan sebarang jaminan dan tertuduh merayu agar diberi ikat jamin memandangkan dia tidak lagi tinggal di pangsapuri itu dan tidak akan mendekati mangsa.

Mohd Kafli membenarkan tertuduh diikat jamin RM8,000 dengan seorang penjamin selain syarat tambahan tertuduh dilarang mengganggu mangsa dan melaporkan diri sebulan sekali di balai polis berdekatan hingga kes selesai.

Mahkamah menetapkan 15 Disember ini untuk sebutan semula kes. ADVERTISEMENT


Other News
Advertisement 


Follow Us  
Follow us on            

Berita Popular