HEADLINES :


ADVERTISEMENTTular: PN akan mengambil tindakan terhadap lima Ahli Parlimen Bersatu. "Tiada kenyataan rasmi daripada PN: Armizan"
Published on: Monday, November 28, 2022
By: Jeremy S Zabala
Text Size:

Tular: PN akan mengambil tindakan terhadap lima Ahli Parlimen Bersatu.
Armizan berkata, beliau sedar mengenai hantaran bahawa PPBM akan mengambil tindakan terhadap kelima-lima mereka tetapi menolak perkara itu kerana tiada apa-apa yang rasmi.
PAPAR: Ahli Parlimen Papar baharu Datuk Armizan Mohd Ali berkata Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) tidak menerima sebarang kenyataan rasmi daripada Perikatan Nasional (PN) berhubung status lima pemenangnya pada pilihan raya parlimen baru-baru ini, berhubung sokongan mereka kepada kerajaan perpaduan Persekutuan yang diketuai oleh Pakatan Harapan (PH).

PH mengatasi PN untuk membentuk kerajaan perpaduan berikutan nasihat Agong apabila pilihan raya itu tidak memberikan sebarang pemenang majoriti mudah. Bersatu adalah sejajar dengan PN tetapi di Sabah ahlinya bertanding di bawah Gabungan Rakyat Sabah (GRS). Pengerusi PN Tan Sri Muhyiddin Yassin sebelum pilihan raya berkata beliau menganggap calon Bersatu di Sabah sebagai sebahagian daripada PN.ADVERTISEMENT


Advertisement Berita Popular


Follow Us  
Follow us on            

Daily Express TV