HEADLINES :
Beri kami dua minggu selesai halangan: Liew
Published on: Saturday, January 28, 2023
Text Size:

Beri kami dua minggu selesai halangan: Liew
“Kami akan cuba sedaya upaya untuk membantu dalam apa juga cara yang kami mampu, kerana mengetahui kami berada di ambang ledakan pelancongan,” kata Liew.
Kota Kinabalu: Menteri Pelancongan, Kebudayaan dan Alam Sekitar Datuk Christina Liew berkata kementeriannya menyokong usaha ejen pelancongan dan pengembaraan dalam mempromosi pelancongan di Sabah, dan akan membincangkan perkara itu dengan agensi berkaitan.

“Beri kami dua minggu untuk berusaha menyelesaikan beberapa halangan untuk mendapatkan hasil yang menggalakkan, termasuk kenaikan harga untuk yuran permit pendakian Mt Kinabalu, dan juga untuk bayaran masuk ke Taman Negara Kinabalu (yang dilaksanakan pada 1 Januari tahun ini).  

“Kami akan cuba sedaya upaya untuk membantu dalam apa juga cara yang kami mampu, kerana mengetahui kami berada di ambang ledakan pelancongan,” katanya semasa kunjungan hormat delegasi lima anggota daripada Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (Matta), cawangan Sabah/Labuan diketuai oleh Pengerusinya Lawrence Chin, Khamis lepas.ADVERTISEMENT


Advertisement Berita Popular


Follow Us  
Follow us on            

Daily Express TV