Fri, 29 Sep 2023

HEADLINES :
Nurul Amirah raih gelaran pada Kejohanan Boling Terbuka Antarabangsa Malaysia
Published on: Monday, May 29, 2023
By: GL Oh
Text Size:

Nurul Amirah raih gelaran pada Kejohanan Boling Terbuka Antarabangsa Malaysia
NURUL Amirah menunjukkan trofi kemenangannya.
Kota Kinabalu: Nurul Amirah Amirul dari Sabah memenangi gelaran graded perempuan pada Kejohanan Boling Terbuka Antarabangsa Malaysia ke-41 2023 yang berlangsung di Sunway Mega Lanes, Petaling Jaya pada Sabtu lalu.

Pemain berusia 19 tahun itu mengumpul markah keseluruhan 1546, jauh di hadapan pemenang tempat kedua Nurul Aisyah Salleh (1533) dari Sukma Johor dan Intan Nor Edryana dari Sukma Selangor (1526) di tempat ketiga.

“Saya sangat gembira dan bersyukur kerana ini adalah penamat podium pertama saya di peringkat antarabangsa.

“Lorong tidak mudah dan saya perlu kekal fokus sepanjang masa. Saya hanya berjaya melakukan satu permainan tinggi dan perlu mengekalkan ‘spare’ sebanyak mungkin dalam permainan lain.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada keluarga, jurulatih, pegawai, Persatuan Tenpin Boling Negeri Sabah, Majlis Sukan Sabah atas peluang yang diberikan.

“Tanpa sokongan daripada mereka, saya tidak mungkin mencapai kejayaan itu. Terima kasih semua,” katanya selepas kemenangan itu.

* Follow us on Instagram and join our Telegram and/or WhatsApp channel(s) for the latest news you don't want to miss.

* Do you have access to the Daily Express e-paper and online exclusive news? Check out subscription plans available.ADVERTISEMENT


Advertisement 


Berita Utama Hari Ini
Berita Popular


Follow Us  
Follow us on             

Daily Express TV