Sun, 21 Apr 2024

HEADLINES :


Majlis perbandaran Penampang jadi realiti tidak lama lagi
Published on: Monday, January 22, 2024
By: Alex Ong
Text Size:

Majlis perbandaran Penampang jadi realiti tidak lama lagi
Ambrose (kiri), yang juga Pengerusi Jawatankuasa Tugas-tugas Khas Gagasan Rakyat, berkata penduduk Penampang akan sentiasa bersyukur dengan visi Hajiji (kanan) dan Masidi dalam menaik taraf daerah itu.
PENAMPANG: Penaiktarafan Majlis Daerah Penampang kepada majlis perbandaran tidak lama lagi dapat dicapai atas usaha Kerajaan Negeri GRS, kata Ahli Majlis Tertinggi Parti Gagasan Rakyat Sabah (Gagasan Rakyat), Datuk John Ambrose.

“Ketua Menteri Datuk Seri Hajiji Noor dan Menteri Kerajaan Tempatan dan Perumahan ketika itu Datuk Seri Masidi Manjun, kini Menteri Kewangan, melihat keperluan untuk menaik taraf Penampang menjadi majlis perbandaran selepas mengambil alih pentadbiran negeri pada hujung 2020 dan penduduk di daerah ini gembira apabila ia akan menjadi kenyataan tidak lama lagi,” katanya.

Ambrose, yang juga Pengerusi Jawatankuasa Tugas-tugas Khas Gagasan Rakyat, berkata penduduk Penampang akan sentiasa bersyukur dengan visi Hajiji dan Masidi dalam menaik taraf daerah itu.

“Dengan menaik taraf Penampang menjadi majlis perbandaran, penduduk mengharapkan peningkatan dalam perkhidmatan yang disediakan oleh pihak berkuasa tempatan.

ADVERTISEMENT


Berita Utama Hari Ini

Berita Popular


Follow Us  
Follow us on             

Daily Express TV  close
Try 1 month for RM 18.00
Already a subscriber? Login here
open

Try 1 month for RM 18.00

Already a subscriber? Login here