Tue, 21 May 2024

HEADLINES :


Gadis 15 tahun ditemui rentung
Published on: Wednesday, May 15, 2024
By: Clarence Dol
Text Size:

Gadis 15 tahun ditemui rentung
RUMAH yang terbakar di Kg Lasing.
RANAU: Seorang remaja perempuan berusia 15 tahun ditemui rentung selepas rumahnya musnah dalam kebakaran pada pagi Selasa.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Ranau Ridwan Mohd Taib berkata, mayat mangsa ditemui di ruang tamu tingkat bawah rumah di Kg Lasing selepas kebakaran 1.30 pagi itu dipadamkan oleh anggota bomba.

Katanya, rumah separuh kekal itu hangus sepenuhnya.

“Kami menerima panggilan melalui talian MERS999 pada 1.36 pagi dan lapan anggota bomba diketuai komander operasi Becket Gumat bergegas ke lokasi,” katanya.

“Apabila tiba di lokasi 3km dari balai, operasi dijalankan membabitkan satu aliran 400 kaki dengan dua pancutan dari tangki jentera. Kebakaran dikawal pada 2.55 pagi.

“Mayat mangsa diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut,” kata Ridwan, menambah operasi ditamatkan pada jam 4.26 pagi selepas pihaknya memastikan tiada bahaya lain di lokasi kejadian.

Menurut Ridwan, untuk sebarang kecemasan bomba atau perkhidmatan khas, orang ramai boleh menghubungi Bomba Ranau di talian 24 jam (088-878779), talian hotline 019-2449348 atau mendail 999.

Beliau berkata, setiap anggota bomba dan penyelamat di daerah ini bersiap siaga terhadap sebarang kejadian kebakaran di daerah ini memandangkan keadaan berisiko tinggi berlaku ketika ini.

* Follow us on Instagram and join our Telegram and/or WhatsApp channel(s) for the latest news you don't want to miss.

* Do you have access to the Daily Express e-paper and online exclusive news? Check out subscription plans available.

ADVERTISEMENT


Berita Utama Hari Ini

Berita Popular


Follow Us  
Follow us on             

Daily Express TV  close
Try 1 month for RM 18.00
Already a subscriber? Login here
open

Try 1 month for RM 18.00

Already a subscriber? Login here