HEADLINES :
Pastikan projek Kerajaan beri manfaat kepada rakyat
Published on: Friday, February 03, 2023
Text Size:

Pastikan projek Kerajaan beri manfaat kepada rakyat
Masidi berkata projek dari semua peringkat dan nilai perlu dilayan dengan tahap ketekunan dan perhatian yang sama tanpa mengira sama ada ia dijalankan oleh kontraktor atau syarikat konsesi.
Kota Kinabalu: Menteri Kewangan Sabah, Datuk Seri Masidi Manjun mengingatkan semua jabatan dan agensi kerajaan supaya memastikan segala usaha wajar dilaksanakan terutama dalam mengendalikan projek kerajaan.

Beliau berkata ini mesti dilakukan untuk semua projek tanpa mengira nilainya, bagi memastikan setiap Ringgit yang dibelanjakan oleh Kerajaan benar-benar memberi manfaat kepada rakyat seperti dihasratkan.

“Saya mahu memastikan semua siasatan dan pengesahan yang diperlukan sebelum dan selepas kelulusan projek dijalankan dengan betul dan mengikut prosedur piawai.

“Ini bagi memastikan setiap projek yang diluluskan oleh Kerajaan benar-benar memberi manfaat kepada rakyat Sabah dan tiada kelemahan yang disalahgunakan dan Kerajaan tidak menjadi mangsa penipuan,” katanya semasa mempengerusikan mesyuarat Akaun Amanah K56 di pejabatnya di Menara Kinabalu, di sini, Khamis.

“Kerajaan berada di sini untuk memastikan rakyat Sabah menikmati faedah pembangunan dan penambahbaikan kepada kehidupan dan mata pencarian mereka, justeru kita mesti sentiasa melakukan apa yang betul, bukan apa yang popular,” katanya.

Masidi berkata projek dari semua peringkat dan nilai perlu dilayan dengan tahap ketekunan dan perhatian yang sama tanpa mengira sama ada ia dijalankan oleh kontraktor atau syarikat konsesi.

Rabu lepas, Menteri Kewangan semasa mempengerusikan mesyuarat pasca Kabinet turut mengalu-alukan Penolong Menteri Kewangan yang baru dilantik Tan Lee Fatt yang mengangkat sumpah jawatan di hadapan Yang Dipertua Negeri Tun Juhar Mahiruddin minggu lepas.

“Saya mengalu-alukan Tan dan saya percaya pasukan kita hanya diperkukuhkan lagi dengan kehadiran beliau bersama-sama dengan Pembantu Menteri Kewangan Datuk Julita Majungki dan Setiausaha Politik Rina Jainal,” katanya. 

* Follow us on Instagram and join our Telegram and/or WhatsApp channel(s) for the latest news you don't want to miss.

* Do you have access to the Daily Express e-paper and online exclusive news? Check out subscription plans available.ADVERTISEMENT


Advertisement Berita Popular


Follow Us  
Follow us on            

Daily Express TV