LATEST NEWS :Harian Ekspres akan dilancarkan tidak lama lagi!

Sementara itu, silalah menikmati berita Daily Express yang lain!

August 21, 2019 Harian Ekspres
KOTA KINABALU: Kerajaan Sabah menggalakkan kira-kira 55,000 usahawan di negeri ini mendapatkan sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) bagi membolehkan perusahaan mereka berkembang lebih pesat sehingga mampu menembusi pasaran antarabangsa.
August 21, 2019 Harian Ekspres
KOTA KINABALU: Keputusan Kerajaan Indonesia untuk menempatkan ibu negaranya ke Kalimantan di Borneo akan menjadikan Sabah sangat menarik bagi pelabur yang mencari akses kepada potensi ekonomi yang berkembang pesat, kata Ketua Eksekutif Pembangunan Ekonomi dan Pelaburan (Sedia) Sabah Datuk Dr Mohd Yaakub Johari.
August 21, 2019 Harian Ekspres
KOTA KINABALU: Seorang lelaki berumur 29 tahun dari Selangor, yang dihukum mati kerana mengedar 1,402 gram syabu, terlepas daripada hukuman gantung dan sebaliknya diperintah menjalani hukuman penjara 18 tahun dan 10 sebatan rotan bagi tuduhan lebih ringan iaitu pemilikan.
August 21, 2019 Harian Ekspres
KOTA KINABALU: 38 nelayan Vietnam didenda sejumlah RM3.83 juta kerana melakukan kesalahan-kesalahan di bawah Akta Perikanan Malaysia 1985.
August 21, 2019 Harian Ekspres
AKTIVITI ‘mangasok parai tidong’ atau menanam padi bukit pada zaman serba moden ini masih memerlukan kerjasama atau semangat gotong-royong antara penduduk bagi mengusahakannya tanpa menggunakan jentera teknologi.
August 21, 2019 Harian Ekspres
KOTA KINABALU: Joffey Jolly mengetuai Sabah untuk menumbangkan juara bertahan Putrajaya bagi memenangi gelaran keseluruhan pada Kejohanan Gusti Lengan Kebangsaan 2019 anjuran Persekutuan Gusti Lengan Malaysia (MyArm) di Hotel Tan’Yaa, di Cyberjaya pada Sabtu lepas.
August 20, 2019 Harian Ekspres
KUALA LUMPUR: Setakat 23 Julai lepas, tujuh isu Perjanjian Malaysia 1963 telah mendapat persetujuan bersama manakala 14 isu masih memerlukan perbincangan lanjut dan dijangka akan diputuskan sebelum 31 Ogos ini, menurut kenyataan Pejabat Perdana Menteri pada Isnin.
August 20, 2019 Harian Ekspres
KOTA KINABALU: Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal, berkata Kerajaan Negeri akan tunggu Suruhanjaya Pilihan Raya untuk membuat pengumuman terlebih dahulu sebelum ia mengambil langkah seterusnya.
August 20, 2019 Harian Ekspres
KOTA KINABALU: Pengerusi Pakatan Harapan (PH) Sabah, Datuk Christina Liew, berkata berdasarkan pengalaman beliau, tiada rayuan dalam petisyen pilihan raya.
August 20, 2019 Harian Ekspres
KOTA KINABALU: Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal, menegaskan bahawa beliau gembira dengan prestasi Menteri-Menteri Persekutuan dari Sabah.
<< Halaman Sebelumnya  |  Halaman Seterusnya >>


ADVERTISEMENT

Berita Utama Hari Ini

Advertisement 


Follow Us  

Follow us on            

Berita Popular